Intézmények részére

A helyes magatartási minták kialakításának az óvodás és kisiskolás kor a legmegfelelőbb ideje, a tanulás igazán hatékony módja pedig a játék. Ezért olyan vonzó játéktevékenységeket kínálunk (válogató-játék, párok keresése, memória, közös elemek kikeresése adott halmazokból /mátrix/, társasjáték, stratégiai játék, logikai játék), melyek a környezettudatos magatartás elemeit, a tipikus kívánatos, illetve kerülendő tevékenységeket mindennapi élethelyzetekben gyakoroltatják, a szükséges ismereteket pedig az életkori sajátosságokat figyelembe véve, egyszerűen, de mégis komplex módon adják át.

Az óvodai felhasználás előnyei:

  1. Tudjuk, nemcsak a szülő neveli a kisgyermeket, hanem a kisgyermek is a szüleit. Bízunk benne, hogy a játékon keresztül a gyerekek számára vonzóvá válik a szelektív hulladékgyűjtés, a vízzel, elektromos árammal, papírral való takarékoskodás, az állatok természetes élőhelyének megóvása. Szerencsés esetben ez kihat a szülőkre is, és az óvoda kiindulópontjává válik a környezetet terhelő családi szokások megváltoztatásának.

  2. Játékaink akkor igazán hatékonyak, ha a gyerekek nem önállóan használják őket, hanem egy szükséges ismeretekkel bíró felnőtt társaságában, aki életkoruknak megfelelő szinten válaszolja meg a játék közben szükségszerűen elhangzó miérteket. A felmerülő kérdésekre sokszor valóban nem könnyű válaszolni, ezért ehhez is megadjuk a segítséget: a játékok a játékszabályokon túl tartalmaznak egy részletes ismertető füzetet is, melyből az óvodapedagógus ötleteket meríthet, információkat szerezhet.

A megrendeléshez kattintson ide!